Jak logo přišlo na svět

Publikováno
Logo kreatury.cz

Logo a název neodmyslitelně patří k sobě a jsou nezbytnou součástí značky a webových stránek. Myšlenka názvů produktů na začátku byla trochu jiná a výrobky se měly jmenovat vymyšlenými názvy. Například tašky totebag, které jsou v nabídce, měly být tanošky (taška + kámoška = tanoška). Popisovala jsem je jako žijící tvory, které nám pomáhají. Čím víc bylo produktů, tím těžší bylo nalézt trefná synonyma.

Krásné anglické slovo creature (čti kri:čr) se překládá jako stvoření, a tak proč ho nepřevést do češtiny jako kreatura. Pokračovala jsem dál ve psaní popisků a přišlo první CINK CINK CINK. Kreatury, to je přesně to, co jsem celou dobu hledala. Jednoslovné, krátké, zapamatovatelné, prostě ideální název. Že mě to nenapadlo dřív.

Od původní myšlenky jsem opustila a texty psala skoro zbytečně. Skoro, protože se nakonec ukázalo, že vlastně vůbec nebyly zbytečné. Dovedly mě k názvu mých webových stránek. Uf, název už je, tak teď logo.

Podobné zacinkání přišlo i u vymýšlení loga. Od začátku jsem věděla, že v logu bude šipka. Ta je součástí všech možných verzí log a obrázků recyklace. Tím, že já pracuji také s upcyklací, věděla jsem, že šipka bude směřovat nahoru. Do názvu kreatury.cz jsem přidávala šipky k různým písmenkům, stromy i jehly si také na krátkou chvíli zahráli svoji roli. V tu dobu jsem pracovala v obchodním centru, kde je spousta obchodů s logy a tak jsem je zkoumala a prohlížela až začalo cinkat. Chci mít kulaté logo, pak už jen pět náčrtků a logo bylo na světě.

Co tedy logo znamená? Jak už víme, šipka nahoru je spojená s UPcyklací a zároveň kruh krásně šipku doplňuje druhou částí slova upCYKLACE. Kdo hádal strom, tak ten má také pravdu. Ale proč jsou tam ty puntíky? Tak to, milé dámy a milí pánové, jsou knoflíky košile. Podtrženo, sečteno.. logu trvalo přibližně dva měsíce, než se konečně ukázalo ve své kráse.